Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

boooom

7. 4. 2012 13:59
...

Máte úplnou pravdu. Stejně to je, ale také se zbožím vyrobeným v Číně. Lidé, kteří tam pracují nedosáhnou ani třetiny našeho platu a svou lacinou prací zase dotují jiné země a jejich obyvatele.

2 0
možnosti
K

krllo2

7. 4. 2012 18:15
A podle Vás jsou ceny v Číně vyšší než v Česku ??

0 0
možnosti
TA

tajny agent

7. 4. 2012 13:34
Spatny titulek ...

melo to byt spis ... nasi politici nas nuti sponzorovat zapadoevropany ...

1 0
možnosti
X

xexyn

8. 4. 2012 7:03
Re: Spatny titulek ...

A kdo tam sponzoruje ty politiky? Naštvěme se, zvolme neparlamentní strany a pošleme je všechny kam patří, ať to stojí, co to stojí! Z těch malých stran se vytřídí ty schopné, po dalších volbách bude jasné, že korupce se netoleruje a velké strany to budou muset respektovat;-€!

1 0
možnosti
C

certik_bertik

7. 4. 2012 12:59
proč

se kvůli tomu rozčilujete. Kdyby autor neměl tu bolševickou představu, že lidé si jsou rovni, tak by věděl že tak jak to je je to v pořádku

0 0
možnosti
AL

avlyslakecod

8. 4. 2012 9:24
Re: proč

lidé si sice rovni nejsou, ale v pořádku to není ;-O

0 0
možnosti
UH

Uhert Huiten

7. 4. 2012 12:42
Závěrem mi dovolte sdělit, že si za to samozřejmě...

... můžeme z velké části sami.

Naprostý souhlas. Nadávat Kalouskovi, Nečasovi, Sobotkovi a ostatním u piva v hospodě umíme. Jo a taky umíme vykřikovat, že stejně není koho volit a tak k volbám nepujdeme. Hlavně na tu druhou větu jsme přeborníci.

Takže kecat umíme místo toho, aby lidi naházeli u voleb lístky třeba Svobodným a jiným malým stranám a tak většinu z té velkomafiánské trojky (ODS,TOP09, ČSSD) odstavili od koryt. Tohle jediné na ně platí. Sebrat jim to koryto.

(To je jedno že to koryto dostanou jiní - stačí v praxi dokázat, že to koryto se dá těm, co moc mlaskají, docela snadno vzít)

6 0
možnosti

conery

7. 4. 2012 13:25
Re: Závěrem mi dovolte sdělit, že si za to samozřejmě...

posledni volby ukazaly ze ani tudy cesta nevede, viz VV, myslim ze resenim je zmmea volebniho zakona kdy vitez vladne at je to kdokoliv - volebni obdobi svlekne donaha kazdou stranu a dalsi volby ji ohodnoti, nove male strany nic nezmeni jen jasna odpovedost politicka i trestne - pravni ma sanci neco u nas zmenit

1 0
možnosti
H

habit-.!..

7. 4. 2012 10:33
... naše úřady naopak pracují naplno...

... a když jsem včera potřeboval koupit cestou z práce pár drobností a nechtělo se mi motat v BILLE, zjistil jsem, že náš trh vyčistili dokonale od místních obchodníků - narazit dnes na normální český obchod s potravinami je větší vzácnost než potkat na ulici britskou královnu - jen samý Lidl a Billa a asijské krámky, kde se prodává to, co už by se nesmělo prodávat v ani v těch zmíněných výše... ostatně o velmi, velmi diferencovaném přístupu našich úředníků k místním a přespolním už se tady toho napsalo - a troubové jim ještě tleskají, že likvidují zloděje a zbohatlíky.. :-/

3 0
možnosti
R

Roman37c

7. 4. 2012 10:37
Re: ... naše úřady naopak pracují naplno...

Tak především normální český obchod zničili komunisté. Tu parodii na koloniál, konzum a pod. kteří tady budovali zlatokopové počátkem devadesátých let přirozeně Billa, Delvita aj. velmi rychle ukončily. Sám občas nakupuji v asijských krámcích a nechápu co ti na nich tak vadí. Ovoce a zeleninu mívají čerstvou, zrovnatak salámy a pečivo.

0 0
možnosti
T

Trin.iti

7. 4. 2012 10:30
Karma

SouhlasímR^R^R^

0 0
možnosti
MTS

Ma Te S

7. 4. 2012 18:42
Re: Karma

věříš v karmu?

0 0
možnosti
O

Obludni_K

7. 4. 2012 10:13
To že jsme

"sametovým pádem železné opony" vytrhli Německu trn z jeho podebrané ekonomické paty, je známo už dlouho, akorát se o tom (z pochopitelných důvodů) raději nemluví. A že jsme se plánovaně stali popelnicí pro odpad západní Evropy, vidíme na vastní oči denně.

1 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

7. 4. 2012 10:19
Re: To že jsme

Vytrhli trn z paty? Poněkud náš trh přeceňujete. 

-

Mimochodem, pád železné opony byl počátkem ekonomického oslabování Německa, protože po spojení nalilo neuvěřitelné peníze do zdevastované východní části ve snaze zabránit migraci východních Němců na západ. Což se podařilo jen částečně. Východní země Německa jsou stále důkazem toho, jak na tom skutečně byl východní blok ekonomicky před svým rozpadem. :-/

1 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

7. 4. 2012 9:55
Naše nevietnamské prodejny s botami,

či s textilem jsou zde pro majetné a těm je jedno jestli je něco o pár stovek dražší. Někdy přímo  naopak. Ti chudší okupují vietnamské tržnice a obchůdky.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

7. 4. 2012 9:24
Kupujeme nekvalitní potraviny, protože jsou levné

ano, výrobci pro náš trh vyrábějí speciálně ošizené zboží, aby se vůbec na tomto trhu dokázali cenově prosadit.

-

Pochybuji, že za to můžou Němci. Nicméně pokud se vám mezi námi nelíbí, jeďte do Německa, dneska už se to smí. Když jsem tam byl, neměl jsem pocit, že by tam byla většina potravin levnější než u nás, spíše naopak.

-

Podobné je to s textilem. Drahého textilu se u nás neprodá zdaleka tolik, co v Německu, hledáme nízkou cenu i přes nižší kvalitu nebo neaktuálnost. Kupujeme v outletech a u Vietnamců. Máme totiž nižší platy a proto je pro nás těžší bazírovat na kvalitě za každou cenu. Nejsme prostě Němci.

1 0
možnosti
RH

Ubaram

7. 4. 2012 23:15
Re: Kupujeme nekvalitní potraviny, protože jsou levné

To je sarkasmus nebo to myslíte vážně? Jídlo v Německu je za +- stejné ceny ale kvalitnější. Jakou má pak logiku váš příspěvek?

Značkové hadry jsou u nás sakra dražší, kdykoli jedu přes Německo nebo Rakousko tak si něco kupuju, protože to co se u nás prodává za 2 000 Kč jako "značka" koupíte mimo ČR v rozmezí 25-40 EUR. To samé platí prakticky o čemkoli jiném. Šperky se v zahraničí prodávají za 40 % ceny než u nás. Přesně naopak, máme nižší platy ale spousta lidí chce chodit "ve značce", tak nemá problém koupit si Nike nebo Adidas s 100 % přirážkou za ČR. A to se k nám vozí navíc nižší kvalita než kamkoli jinam...

1 0
možnosti
TP

assco

7. 4. 2012 9:01
Promyslenkovane odhalenovani zlotrilecke nemecke loby vychytrankovanym blogpisalkem.

Tak by se ve stylu Boratova filmu mel jmenovat vas pocin ktery jste predlozil. Vy vubec netusite, ze obchodni siti u nas vladnou Americane, nikoli Nemci, ze Vodafon je taktez americka spolecnos a O2 holandska a Nemci tedy nasemu trhu nevladnou. vase argumentace pripomina prave onoho Borata. Jen uplne mimochodem, kdo myslite, ze dela nakupciho u obchodnich siti... Ano Cesi. Problem je v tom, ze u nas se prodavaji opravdu o tridu horsi potraviny, nez treba v Polsku, ale to by take melo byt obeti zlotrileho Nemecka ne? Duvud je prosty, v Polsku nikdy male zemedelce a rezniky neznarodnili. Takze si vzdy konkurovali. Takze lide ochutnali a nasledne vyhledavali dobre veci. U nas zestatneny moloch jen vymenil majitele. Co si vyrobime to mame. To je ten duvod.... A vy jste spolu s Boratem "objevil Ameriku" akorat jsme se u toho zase tolik nazasmali...

3 0
možnosti
R

Roman37c

7. 4. 2012 9:16
Re: Promyslenkovane odhalenovani zlotrilecke nemecke loby vychytrankovanym blogpisalkem.

V Polsku se prodávají o třídu lepší potraviny než u nás? 8-o Spíš v Polsku mají ještě úplatnější úředníky než my. Viz. kauza s technickou solí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2317x
Hrdý táta dvou synů a manžel skvělé ženy. Psát budu o všem, co si to zaslouží. Ale v rámci šetření času vás čtenářů nebudu psát zas tak často :)

Seznam rubrik