Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P12a43v58e49l 47V68é78b11r

22. 9. 2015 10:52

S těmi světly semaforu: Je vidět, že máte zjednodušené myšlení a vidíte pouze část. Vaše úvaha by byla správná pouze v případě, kdybyste jel po jednosměrné silnici. Potom by bylo možné, aby vám naskočila zelená, za další (dejme tomu) 2 minuty - ten čas závisí na vzdálenosti další křižovatky a na povolené rychlosti - by vám naskočila opět zelená a tak dále, a tak dále a jel byste plynule. 

Protože však auta jedou i v opačném směru, což vaše myšlení, zdá se, není schopno pojmout, tak jednomu směru prostě nelze vyhovět. Zelená vlna se může pohybovat pouze jedním směrem a opačný směr má prostě smůlu, vyskakuje mu červená.

Ve vašem případě, kdy tak žehráte na nevychované semafory, kdybyste jel v opačném směru, tak byste nejspíš byl spokojen

0 0
možnosti

Na Evropské se ty protisměrně zelené vlny plus minus podařily, ale to jen proto, že jsou tam "laboratorní podmínky" - křižovatky jsou v relativně rovnoměrných odstupech, je tam jednoznačná priorita jednoho směru a tramvaje nikam neuhýbají. Nevím o jiném místě v Praze, kde by se dalo udělat totéž.

0 0
možnosti

Kdyby světla byla optimalizována, nestáli bychom v kolonách.A kdyby na Mars vedla silnice, nemuseli bychom tam lítat raketama. A přejete si optimalizovat jen cestu od Vašeho domova do práce, nebo tak nějak celou Prahu? A připouštíte variantu, že to jednoduše nejde?

1 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2317x
Hrdý táta dvou synů a manžel skvělé ženy. Psát budu o všem, co si to zaslouží. Ale v rámci šetření času vás čtenářů nebudu psát zas tak často :)

Seznam rubrik